Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη με τους Soviet Soviet

Οι Soviet Soviet είναι ένα post-punk τρίο από την Ιταλία, αποτελούμενο από τους Andrea Giometti (φωνή, μπάσο), Alessandro Constantini (φωνή, κιθάρα) και Alessandro Ferri (τύμπανα). Λίγο πριν την εκπνοή του 2013 κυκλοφόρησε το πρώτο τους άλμπουμ, με τίτλο Fate, ενώ η δισκογραφία τους περιλαμβάνει ακόμα κάμποσα σινγκλ και EP. Με αφορμή την επερχόμενη, δεύτερη εμφάνισή τους στην Αθήνα (4 Απριλίου στο Koo-Koo), είχα την ευκαιρία να τους θέσω μερικές ερωτήσεις για λογαριασμό του Avopolis - κλικ εδώ.

Τετάρτη 26 Μαρτίου 2014

Gimme 10: Οι φιλοξενούμενοι XXIV

Η στήλη Gimme 10 ζητάει από καλλιτέχνες με δισκογραφία να φτιάξουν λίστες με αγαπημένα τους τραγούδια, δίσκους, ταινίες, βιβλία ή ό,τι άλλο εκείνοι επιθυμούν. Η εικοστή τέταρτη πεντάδα φιλοξενούμενων απαρτιζόταν από τους:
Lia Hide
Verbal Delirium
Διόνυσος
Φλώρα Χρυσού
Cameres

Τρίτη 18 Μαρτίου 2014

Το Δεύτερο Πρόγραμμα λέει "ΟΧΙ σε όλες τις αποχρώσεις του μαύρου"

ΔΕΥΤΕΡΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΟΧΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΑΠΟΧΡΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΜΑΥΡΟΥ 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΓΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΕΚΦΡΑΣΗ

Η ηγεσία της ΠΟΣΠΕΡΤ δεν εννοεί να καταλάβει ότι ο αγώνας για πολιτισμό και ενημέρωση δεν έχει ιδιοκτήτες.
Αντιμετωπίζει τους ανθρώπους του πολιτισμού σαν μαριονέτες που της κάνουν τη δουλειά και όταν έχουν απόψεις τους πετάει ένα ξεγυρισμένο μαύρο δήθεν για την υπεράσπιση του αγώνα της ΕΡΤ.
Το Δεύτερο Πρόγραμμα που βγήκε στον αέρα τον Δεκέμβριο του 2013 δεν έτυχε ούτε πέτυχε. Ήρθε σαν ώριμο αίτημα μιας κοινότητας παραγωγών και ακροατών που πέρασαν στην πλευρά των παραγωγών όταν αυτό ήταν απολύτως αναγκαίο.
Βγήκε με όρους εθελοντικής προσφοράς για το αγαθό της ραδιοφωνίας που ήταν πάντα σε δεύτερη μοίρα και όσο υπήρχε η ΕΡΤ μετά το σύντομο πέρασμα του Μάνου Χατζιδάκι από αυτή.
Σήμερα οι ιδιοκτήτες του αγώνα της ΕΡΤ έκοψαν το σήμα του Δεύτερου με πρόσχημα ότι δεν εκπέμπει με την έγκρισή τους.
Δεν θα τους περάσει.
Οι ακροατές και οι εργαζόμενοι θα απομονώσουν τις αυταρχικές πρακτικές γιατί οι αγώνες τους γίνονται με τη σημαία της δημοκρατίας.
Αυτά που διακινούνται ως συκοφαντία ότι κάποιοι "θέλουν να φτιάξουν μαγαζιά και εταιρείες για να "κονομάνε" επιστρέφονται με τη συσκευασία λάσπης στους διακινητές τους. Το μόνο μαγαζί απ' ό,τι φαίνεται που λειτουργεί χωρίς καμία διαφάνεια είναι το μαγαζί της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της.
Στο ψήφισμα της 9/3 οι παραγωγοί και η τεχνική ομάδα του αυτοδιαχειριζόμενου Δεύτερου τονίσαμε ότι στη μετά το μαύρο εποχή το Δεύτερο ή θα είναι Ελεύθερο ή δεν θα υπάρξει. Οι συνδικαλιστές της ηγεσίας της ΠΟΣΠΕΡΤ διάλεξαν όπως παλιότερα κάποιοι κυβερνητικοί συνομιλητές τους να κλείσουν το Δεύτερο. Εμείς είμαστε εδώ για να το κρατήσουμε ανοιχτό.

Εκπέμπουμε από την εφεδρική υποδομή του metadeftero.gr και σύντομα σε όλη την Ελλάδα από τους τοπικούς σταθμούς της ΕΡΑ που δεν έχουν πέσει στην αγκαλιά του μαύρου.

Πέμπτη 13 Μαρτίου 2014

Τιτανοτεράστιο αφιέρωμα στα '90s από το Sonik

Πάνε τώρα πάνω από δύο χρόνια που μπήκα στη συντακτική ομάδα του Sonik και παρακολουθώ την ανοδική πορεία του από μέσα. Είμαι πραγματικά χαρούμενος, λοιπόν, που συμμετέχω σε αυτή την προσπάθεια, έστω κι αν η συνεισφορά μου ήταν πάντα μικρή - λόγω έλλειψης χρόνου. Το νέο τεύχος, που κυκλοφορεί από προχτές, είναι ίσως το πιο φιλόδοξο και πιο λαχταριστό ever, καθώς αποτελεί ένα πραγματικά τεράστιο αφιέρωμα 224 σελίδων στη δεκαετία του '90. Μόλις το έπιασα στα χέρια μου και πρέπει να πω ότι είναι πραγματικά μεγάλο, βαρύ, πολυτελές και εξονυχιστικό, καθώς καλύπτει όχι μόνο τη διεθνή και εγχώρια μουσική παραγωγή αλλά καταπιάνεται και με το περιρρέον πολιτικοκοινωνικό κλίμα, τη μόδα και πολλά άλλα. Παρότι δεν συμμετέχω αυτή τη φορά, οφείλω να σας τονίσω ότι δεν πρέπει να το χάσετε με τίποτα!

* Για αναλυτικά περιεχόμενα πατήστε εδώ.

Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

Συνέντευξη με τον Θέμη Καραμουρατίδη και την Γιώτα Νέγκα

Τους συνάντησα στον Μπλε Παπαγάλο ένα ζεστό απόγευμα του Φλεβάρη. Μιλήσαμε κυρίως για τον νέο, λαϊκών χρωμάτων, δίσκο τους, το Καινούριο Φιλί, αλλά και για το λαϊκό τραγούδι γενικότερα και τη θέση που αυτό (θα έπρεπε να) έχει σήμερα. Είχαν πολλά και ενδιαφέροντα να μου πουν - ο Θέμης, μάλιστα, με έσωσε κι από μια μίνι καταστροφή, όταν διέγνωσε έγκαιρα ότι το μαγνητοφωνάκι μου είχε μείνει από μπαταρία... Η απομαγνητοφώνηση της κουβέντας μας δημοσιεύτηκε σήμερα στο Avopolis - εδώ.

Οι... "300" ηρωικοί αναγνώστες